Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
GP2 zelo blizu formuli ena
Jenson Button
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.02.2014 08:37

Britanec pričakuje, da bo formula ena na določenih steza le za spoznanje hitrejša od dirkalnikov serije GP2.

Artur Švarc

Kako hitra je nova formula ena? Pravega odgovora na to vprašanje še ne moremo dobiti, toda testiranja v Jerezu dovoljujejo vsaj prve zaključke. Kevin Magnussen iz ekipe McLaren je dosegel najhitrejši čas kroga 1:23.276 minute in je bil 5.397 sekunde počasnejši kot Felipe Massa na lanskih testiranjih.

Čas Danca je bil istočasno za 1.124 sekunde hitrejši od najboljše znamke testiranj serije GP2 v pretekli sezoni, ki so prav tako potekala v Jerezu. Seveda je potrebno upoštevati, da pogoji verjetno niso bili identični in da se ekipe formule ena tokrat niso osredotočale na zmogljivost, temveč na zanesljivost, toda grob trend nam napoveduje prvo sliko.

"Dirkalniki serije GP2 bodo na določenih stezah zelo blizu formuli ena," je prepričan Jenson Button. "Na zelo hitrih stezah bomo sicer hitrejši, vendar ne veliko. Vendar je bil to šele prvi test s povsem novim paketom," pojasni Button. Njegova račun, zakaj je formula ena počasnejša kot v preteklih letih, je relativno enostaven. Na eni strani je srednja zmes pnevmatike okrog pol sekunde počasnejša in višja teža dirkalnika prinaša dodatne 1,2 sekunde. "To je že 1,6 do 1,8 sekunde, ki ji prinašata le ti dve spremembi."

Toda Britanec je prepričan, da bodo ekipe tekom sezone pridobile na hitrosti. "V lanskem letu se pravila skorajda niso spremenila. Zato smo bili že na prvem testu hitri in smo se sicer za prvo dirko izboljšali, vendar ne veliko. Ko bomo letos prišli na uvodno dirko sezone, bomo vsi bistveno hitrejši in po treh dirkah bomo priča nadaljnjemu napredku okrog sekunde na krog," tako Button.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija