Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pravilo dvojnih točk zaradi Ferrarija
Bernie Ecclestone
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.02.2014 11:07

Bernie Ecclestone trdi, da je zaradi uvedbe novega sistema točkovanj v prvi vrsti kriv Ferrari, ki v lanski sezoni ni kazal boljše forme, kajti v nasprotnem primeru dvojnih točk letos ne bi bilo.

Artur Švarc

Kljub temu, da so navijači zgroženi nad uvedbo dvojnih točk, Bernie Ecclestone ostaja pri svoji odločitvi. Na finalni dirki v Abu Dhabiju bodo vozniki dobili dvojne točke. Toda mnogi bi menili, da je za uvedbo tega sistema točkovanja kriva dominanca Red Bulla, a temu ni tako, kajti prvi mož formule ena za to krivi slabe predstave Ferrarija.

"O pravilu točk sem govoril z Luco di Montezemolom. Rekel sem mu, da je to povsem enostavno. Pravilo smo morali uvesti zaradi tega, ker Ferrari ni bil v formi. Če bi svoje delo opravili dobro, potem ne bi potrebovali novega pravila točkovanja." Po navedbi Ecclestonea mu Montezemolo spričo dejstva, da je Alonso v lanskem letu zmagal na dveh dirkah, Sebastian Vettel pa na 13-ih, ni ugovarjal.

Če bi o tem odločal Ecclestone, bi lahko to pravilo v bodoče razširili na tri dirke, toda kot je izdal Toto Wolff, ta smer še ni dorečena. "V sezoni 2014 smo se odločili za to pravilo, toda za v bodoče bo še veliko sestankov strateške skupine. Videli bomo, kaj bo iz tega." Nekdanji voznik formule ena Christian Danner pa meni, da je to napačna pot. "S takšnimi umetnimi ukrepi kreirati napetost, je napačna pot. Bolje bi bilo, če bi v vozili dirkalnik proti dirkalniku in na koncu zmaga najboljši. Tukaj i treba poseči z umetnimi zadevami."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija