Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gre F1 v roke Američanov?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.02.2014 09:07

Po pisanju ameriških medijev se ameriški podjetji Liberty Media in Discovery ogrevata za nakup večinskega deleža F1.

Artur Švarc

Ameriški medijski mogotec John Malone naj bi po navedbah časnika New York Post izrazil zanimanje, da kupi 49 odstotni delež Formula One Group (FOG), ki je tačas v lasti CVC Capitals. FOG, ki je odgovorna za reklamo in komercialne zadeve formule ena, naj bi bil vreden na ocenjenih sedem ali osem milijard dolarjev. Pred kratkim je Bernie Ecclestone zaradi sodnega procesa v Münchnu odstopil s položaja direktorja CVC.

Malone velja za ostrega kritika pretirano visokih stroškov za športne pravice in sedaj očitno dela na tem, da si s pomočjo svojih podjetij Liberty Media Company, Liberty Global kot tudi Discovery Communications pridobi del kraljevega razreda motošport in s tem sam vstopi v trgovanje s pravicami. "Imamo športne pravice, ki so ušle nadzoru, prav tako previsoke plače in predvsem visoke davke, kar ni v interesu športa," je pred letom dni povedal Malone. Tako operaterji kabelske televizije kot tudi njihove stranke so finančno preobremenjeni.

Če mu bo nakup uspel, bi Malone svoje angažiranje v športnem področju še enkrat pošteno povečal. Podjetju Liberty Media pripada baseball ekipa Atlanta Braves, januarja je Discovery pridobil 51 odstotkov televizijskega kanala Eurosport. "Formulo ena bi lahko uporabili, da bi z njo povečali program Eurosporta," pa je povedala neimenovana oseba iz poslovnega okolja Malonea.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija