Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zadovoljiv začetek testiranj
Stefano Domenicali
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.02.2014 09:08

Šef ekipe Ferrari je pohvalil testiranja v Jerezu, kljub temu pa v Maranellu ostajajo previdni, kar zadeva nivo forme posameznih ekip.

Artur Švarc

Ferrari z zadovoljstvom zre na prva uradna testiranja letošnje sezone v Jerezu. Fernando Alonso in Kimi Raikkonen sta skupaj odpeljala 251 krogov in samo Mercedes je bil boljši, poleg tega pa se niso soočali z nobenimi večjimi težavami, kot je to bil primer pri Red Bullu. "To so bili štirje zelo zahtevni in pomembni dnevi, tako da bomo lahko sedaj v Maranellu imeli delo. Tehnični parametri dirkalnika F14-T in aerodinamično preverjanje na stezi odgovarja naši, pričakovanjem in predstavlja solidno stališče in to želimo sedaj tudi v najboljši meri izkoristiti."

Ferrari se je v Jerezu pred vsem osredotočal na novo pogonsko enoto, ki v nasprotju od Renaulta ni povzročala težav.  "Tudi sam sem bil izjemno vesel – čeprav to ni bilo neko veliko presenečenje -, kako harmonično sta sodelovala oba naša voznika in kakšne povratne informacije sta posredovala inženirjem."  

Kljub obetavnemu začetku, pa v Maranellu ostajajo previdni, sploh v oceni razmerja moči na vrhu. "Trenutno ne moremo oceniti nivoja performance, pa naj si gre to za naš dirkalnik ali pa od konkurence." Za Ferrari je bilo pomembno, da odpeljejo kar se da veliko krogov, da bi inženirje oskrbeli s pomembnimi podatki. "Prezgodaj bi bilo, da bi sedaj iz tega vlekli kakšne zaključke. Pomembneje je, da imaš jasne ideje in to, kar moramo sedaj opraviti in v katero smer se moramo podati, da bomo v Melbourne prišli v kar se da najboljši formi."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija