Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Renault priznava napako
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.02.2014 18:26

Rob White je potrdil dejstvo, da so razlike med stezo in njihovim laboratorijem nerazumljivo velike.

Artur Švarc

Dirkalniki z Renaultovimi motorji so minuli teden naredili le 151 krogov, najhitrejši krog z njihovim motorjem pa je bil kar pet sekund počasnejši od Ferrarija in sedem od Mercedesa. Direktor Renault Sporta Rob White je potrdil, da njihovi motorji niso bili dovolj preizkušeni.

"Nismo naredili veliko krogov, ker še nismo dosegli željenega nivoja zmogljivosti. Naše težave niso vezane na eno komponento, pač pa na cel sistem. Težava je zelo kompleksna in moramo preveriti veliko sistemov in podsistemov. Prvi dan smo imeli težave s podsistemom v energijski enoti, ki nima zveze z baterijo in njenim delovanjem. Imeli smo težavo tudi s turbo polnilnikom in sistemom za regeneriranje energije, ko se je njihovo delo moralo vklopiti v delo samega motorja."

Podatki v Jerezu se razlikujejo od podatkov iz laboratorija.

"Verjeli smo, da je naša začetna konfiguracija dobra za delo na stezi, a kot kaže, smo se motili. Naredili smo nekaj testov v Laboratoriju s podobnimi parametri in našli težave. Vemo, da je pri nas razlika med laboratorijem in stezo prevelika, zato smo zelo zaskrbljeni."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija