Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser na prvi dirki drugi
MXGP Katar
Gajser na prvi dirki drugi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.02.2017 20:27

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je sezono 2017 začel z drugim mestom.

Artur Švarc

Na uvodni dirki svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP je v Losailu v Katarju končal na skupno drugem mestu, potem ko je bil tretji v prvi vožnji, v drugi pa je dolgo vodil, nazadnje pa je bil drugi. Obe vožnji in dirko je dobil Italijan Antonio Cairoli.

Gajser je obrambo naslova v letošnji sezoni v petek začel z najboljšim kvalifikacijskim dosežkom, tako da si je lahko kot prvi izbiral startni položaj na umetno narejeni progi v Losailu.

Danes je bil v prvi vožnji tretji, slavil je Cairoli, v drugi pa je hitro povedel in potem vodstvo obdržal do predzadnjega kroga, ko ga je Cairoli prehitel.

V SP ima tako po prvi dirki Italijan vseh 50 točk, Gajser je drugi z 42 točkami, tretji pa Belgijec Clement Desalle s 40.

Sezona se bo z drugo dirko nadaljevala že naslednji teden, prizorišče pa bo novo v karavani, Pangkal Pinang v Indoneziji.


Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija