Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
FIA: Lotusov nos je legalen
Iznajdljiva interpretacija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.01.2014 10:09

Charlie Whiting je v imenu FIA potrdil, da nos novega dirkalnika Lotus E22 odgovarja pravilniku in da ga lahko uporabijo v prvenstvu.

Artur Švarc

Nenavaden prednji del dirkalnika Lotus E22 odgovarja pravilniku. To je v okviru testiranj v Jerezu povedal Charlie Whiting. Dizajn nosu, ki je mnoge spomnil na viličarja, je skrbel za veliko pozornosti in mnogi strokovnjaki so ga razglasili kot nelegalnega.

Inženirji pri ekipi Lotus, ki se edina ne udeležuje testiranj v Jerezu, so se odločili za asimetrično rešitev in tako izkoristili luknjo v pravilniku, kot potrdi tudi Whiting. "Lotus je ta koncept predstavil lansko poletje in na njem nismo mogli najti ničesar, kar bi kršilo pravilnik. Prav nasprotno, to je zelo pametna interpretacija pravilnika. Lotusov nos je prestal vse preizkuse in koncept odgovarja pravilniku. Pristop je brez dvoma zelo nenavaden, toda definitivno legitimen."

Nick Chester, tehnični direktor ekipe Lotus, se za vso to razburjenje okrog nosu dirkalnika E22 ne zmeni. "Izbrali smo le inovativno smer, ki se razlikuje od ostalih ekip. Kjer obstaja toliko različnih dizajnov, je govorjenje o tem in onem vnaprej programirano, toda mi ostajamo sproščeni in se osredotočamo na naš dizajn in napredek."  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija