Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Da, imamo težave
Rémi Taffin
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.01.2014 09:41

Francoz iz Renaulta, ki s svojimi pogonskimi enotami opremlja ekipe Red Bull, Toro Rosso in Caterham je včeraj priznal, da imajo težave.

Artur Švarc

Številke ne lažejo. Dirkalniki, ki jih poganjajo Ferrarijeve pogonske enote, so drugi dan testiranj v Jerezu opravili 100 krogov, Mercedesovi pa celo 211. Na drugi strani pa Renaultovi samo 19 krogov. V prvih dveh dneh testiranj je Renaultova bilanca z 38 krogi vse prej kot razveseljiva. Rémi Taffin, predstavnik Renaulta na dirkah, priznava: "Da, več kot očitno je, da se nahajamo v težavah."

"V osnovi se vedno soočamo s težavami, če delaš z novimi dirkalniki. Toda sedaj nimamo le novih dirkalnikov, imamo tudi povsem nove pogonske enote. Do tega trenutka smo ugotovili eno samo težavo, ki je nismo uspeli hitro odpraviti. Zato smo se odločili, da skrajšamo programe Red Bulla in Toro Rossa, da bi zagotovili, da bosta lahko obe ekipi tretji dan testiranj lahko brez težav nastopili. Prepričani smo, da bomo tretji dan z vsemi tremi dirkalniki na stezi, torej tudi s Caterhamom."

Taffin ni želel v detajle. Vendar pa pove, da gre za težave strojne opreme in da je prepričan, da so za to našli zdravilo. "Predstavljati si moramo, da je takšna pogonska enota sestavljena iz mnogih komponent. Če pri tem odpove samo ena, potem ni veliko za storiti. Naša težava se je odrazila na shranjevanje energije." Taffin še nadaljuje: "Da ne zahajam v detajle, kajti potem bi preveč izdal o arhitekturi našega sistema, vendar smo našlo de, ki ga bomo zamenjali. Imamo prave dele, k temu imamo prave strokovnjake, imamo sredstva in čas do jutra," je povedal Taffin. "Seveda ni lepo, da se to pripeti. Vendar se takšne zadeve dogajajo, sploh na prvih testiranjih in zato je potrebno reagirati. Prepričan sem, da bo do jutra vse delovalo."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija