MotoGP na Hungaroringu?
MotoGP na Hungaroringu?
08.01.2017 12:41 Peter Pirkovič

Vse kaže, da bi naša vzhodna soseda v prihodnjih letih lahko pristala na koledarju prvenstva MotoGP. Omenja se že sezona 2018.

O tem zadnje dni pišejo madžarski mediji, skličujoč se na besede prvega moža steze Hungaroring Zsolta Gyulayja, ki je pred kratkim v intervjuju za državno televizijo M1 povedal, da so z Dorno že nekaj časa v pogovorih. Namreč, Madžari bodo v letošnjem letu korenito prenovili stezo in to dveh fazah. Najprej bodo položili novo plast asfalta na najbolj kritičnih mestih, nato nameravajo izboljšati še izletne cone, v prihodnjem letu pa je v načrtu še prenova preostale infrastrukture okrog steze. In pri obnovi steze bodo ves čas tesno sodelovali tudi s predstavniki FIM in se na tak način prilagajali tudi potrebam motociklističnih dirk. Madžari so se leta 2009 že poskusili uvrstiti na koledar MotoGP dirk s stezo Balatonring, a je poskus zaradi pomanjkanja finančnih sredstev propadel. No, zdaj za prenovo Hungaroringa stoji tudi država. 

Če bi Madžarska res dobila prostor v koledarju MotoGP, bo to še ena odlična in nam bližnja priložnost za ogled kraljevskega dirkanja na dveh kolesih.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija