Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mesec dni umetne kome
Michael Schumacher
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.01.2014 09:04

Kljub hrumenju motorjev v Jerezu in veselju novih izzivov sezone 2014, so misli voznikov tudi pri težko poškodovanem Michaelu Schumacherju.

Artur Švarc

Michael Schumacher je prisoten tudi na uvodnih testiranjih letošnje sezone v Jerezu. Na novih dirkalnikih Ferrarija in Mercedesa smo lahko prebrali napisa #ForzaMichael! In #KeepFightingMichael. "Kot ekipa smo mu namenili sporočilo, s katerim smo želeli pokazati, da mislimo nanj in da upamo na najboljše," je povedal njegov nekdanji moštveni kolega Nico Rosberg.

Tudi Lewis Hamilton je globoko pretresen. "To je tako tragično. Upam, da bo prestal vse to. Zelo rad bi ga znova videl." Niki Lauda je na Ferrarijevem twitterju zapisal: "Michael, vsak dan sledim tvojemu izboljšanju in vsak dan sem z mislimi pri tebi. Upam, da bom lahko zelo kmalu govoril s teboj." Schumacher se je leta 2010 vrnil v formulo ena in za ekipo Mercedes odpeljal 58 dirk.

Kljub hrumenju motorjev v Jerezu in veselju pred novo sezono, so misli voznikov pri težko poškodovanem Michaelu Schumacherju. "Vse naše molitve so pri njem. Moja celotna družina, predvsem moja mama, nenehno sprašuje po njem. Počakati moramo in videti, kaj se bo zgodilo, toda vsi smo prepričani, da se bori," je pojasnil Sauberjev voznik Esteba Gutierrez. Tudi Valtteri Bottas je z mislimi pri Schumacherju. "Vse, kar mu lahko želim, je veliko moči zase in za njegovo družino. Na žalost ne moremo veliko storiti kot le to, da upamo na najboljše," tako Finec.  

Michael Schumacher se je 29. Decembra, torej natanko pred mesecem dni, hudo poškodoval na smučanju v francoskih Alpah in sedaj se v Grenoblu bori za svoje življenje. Zadnja uradna izjava o njegovem zdravstvenem stanju je bila podana 17. januarja. "Do sedaj si še nismo mogli oddahniti. Za vse nas je to zelo hudo, toda za njegovo družino in prijatelje je to zagotovo grozljivo, če ne veš, kaj se bo zgodilo. Ne veš, kaj bo iz te osebe, ki jo tako dobro poznaš in spoštuješ. Moliš, želiš in upaš, da se bo zgodil čudež in da se bo vstal enak kot je bil pred tem," pa so besede njegovega prijatelja Sebastiana Vettla.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija