Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zgodnje slovo Vettla?
Webber: Vettel kot računalnik
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.01.2014 08:44

Mark Webber je tisti, ki verjetno najbolje pozna močne in šibke strani nekdanjega moštvenega kolega Sebastiana Vettla, ki pri tem spoznava nek trend.

Artur Švarc

Mark Webber odkrito priznava, da mu je težko odgovarjati na vprašanja o nekdanjemu moštvenemu kolegu Sebastianu Vettlu, saj sta z njim veliko doživela. "Tudi njemu verjetno ne gre drugače. Midva sva v nekem pogledu kot dva boksarja. Seveda ocene niso v mojo korist, predvsem od takrat, ko smo začeli dirkati na pirellijevih pnevmatikah. Na teh me je dobesedno uničil – toda tako pač je in s tem sem se sprijaznil," je odkrito priznal Webber za kolege iz Motor Sport.

"Sebastian je opravil fenomenalno delo. Menim, da je bil pihani difuzor pri njem zelo učinkovit in povrhu je on brez konkurence mojster počasnih zavojev in poleg tega je bolje izkorišča pihan diofuzor kot jaz. Konec zgodbe," tako Avstralec, ki doda, da je Vettel zelo dober v tem, kar se tiče mappinga motorja, pnevmatik in tudi aerodinamike. Na dirkah kot je bila tista v Singapurju 2013, ko je zmagal s prednostjo več kot 32 sekund, je bil izjemen.

"Vedno sem mislil, da je Fernando najboljši in tako še vedno mislim – v nedeljah. Na en hiter krog je Seb brez konkurence. In tukaj imam v mislih pripravo in ne samo hitrost. Sebastianova moč je  v tem, kar vsi vemo, da na startu dirke pobegne in da sam nadzira dirko. Je kot računalnik, ali ne? Njegova edina slabost so hitri zavoji."

Spričo dejstva, da je Vettel v starosti 26 let osvojil že štiri naslove prvaka, Webber spoznava nek novi trend. "Verjamem, da bo Seb vse zadeve opravil v mladih letih. Svoje naslove prvaka in rezultate je dosegel zelo zgodaj, hitro je postal oče in zaradi tega menim, da se bo tudi hitro upokojil. Mogoče se bo enkrat še preizkusil v rdečem dirkalniku in potem sajonara…."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija