Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Suzuki ima novega
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.01.2014 07:48

Japonski proizvajalec bo na salonu v Indiji predstavil nov samodejni menjalnik Auto Gear Shift, ki združuje najboljše lastnosti ročnega in avtomatiziranega prestavljanja prenosa moči.

Artur Švarc

Gre za povsem novo zasnovo elektrohidravlične mehanike, ki samodejno nadzira sklopko in menjave prestav pri novem petstopenjskem ročnem menjalniku. Posebna elektronska kontrolna enota in tehnično dovršen hidravlični sistem z robotsko roko nadzirata delovanje sklopke in prestavljanja ter omogočata vozniku menjavo prestav brez uporabe sklopke. Voznik lahko izbira med sekvenčnim ali popolnoma avtomatskim prestavljanjem. 

Glavne prednosti so odlična ekonomija porabe goriva, enostavna vožnja in užitek vožnji. Namreč, avtomatizirano prestavljanje vozniku močno olajša in optimizira prestavljanje prenosa moči, omogoča bolj enostavno in tekočo vožnjo, zlasti v najbolj prometnih konicah, zastojih in pri parkiranju. Voznik lahko z izbiro ročnega načina ohrani svojo voljo in večji nadzor ter ne ostane prikrajšan za užitke ročnega prestavljanja. 

Suzuki bo omenjeni menjalnik predstavil z novim modelom vozila na prihajajočem avtomobilskem sejmu v New Delhiju, petega februarja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija