Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Minimalistične zunanje spremembe, večje pod kožo
Prenova: Volkswagen Polo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.01.2014 14:59

Na salonu avtomobilov v Ženevi Volkswagen pripelje prenovljenega Pola, ki je doživel zadnjo prenovo pred prihodom nove generacije, čez dobri dve leti.

Artur Švarc

Zunanji videz je le malenkostno osvežen. Opaziti gre rahlo spremenjen sprednji odbijač, masko, medte ko žarometi ostajajo enaki le, da je vsebina zdaj drugačna. Tako kot nekateri novejši modeli te znamke, je tudi Polo pridobil LED tehnologijo, ki pa bo na seznamu za doplačilo. Notranjost vidnih novosti ne prinaša, so pa zato Volkswagnovi mojstri poskrbeli za vgradnjo kopice novih in kakovostnejših materialov, k temu gre dodati še nekaj napredne opreme kot je, večji sredinski zaslon na dotik, sistem MirrorLink, ki se povezuje s pametnimi telefoni (možna povezava s spletom) in aktivni tempomat.

Več novosti je na tehniki oziroma motorni ponudbi. Polo bo imel na voljo 1,0-litrski iz malega Upa, ki bo razvijal 44 kW (60 KM) oziroma 55 kW (75 KM), iz ponudbe so umaknili 1,2-litrski TDI in 1,6-litrski TDI ter ju nadomestili s trivaljnim 1.4 TDI s 55 kW, 66 kW (90 KM) in 77 kW (105 KM). V ponudbi še vedno ostaja 1.2 TSI s 66 kW in 81 kW (110 KM). Polo GT bo kupcem na voljo z močnejšim 1,4-litrskim TSI motorjem s 110 kW (150 KM) in s sistemom izklopa delovanja valjev, dodatek devetih kilovatov moči pa je dobil tudi 1.4 TSI, ki ga vgrajujejo v Pola GTI. 

Prenovljeni Polo bo na voljo s pet in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter s sedemstopenjskim DSG samodejnim menjalnikom, na izbiro bo tudi nekaj novih platišč in 15 različnih zunanjih barv. Avto na tržišče pripelje kmalu po koncu salona v Ženevi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija