Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser je danes zapravil 35 točk
MXGP Nizozemska - 2. dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.08.2016 17:41

Slovenski šampion je odločitev o naslovu svetovnega prvaka prestavil v Ameriko.

Artur Švarc

Gajser je imel pred današnjo dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP priložnost, da si že dve dirki pred koncem zagotovi naslov svetovnega prvaka. A mladi slovenski dirkač in njegovi navijači bodo morali nanj še nekoliko počakati.

Danes je Gajser končal na skupno 18. mestu na dirki za VN Nizozemske, potem ko je v prvi vožnji padel v tretjem zavoju ter se moral prebijati iz ozadja, iztržil pa je še 12. mesto. V drugi vožnji pa je Gajser vozil na tretjem mestu, ko je sredi dirke naredil napako, po padcu pa mu je motor ušel s proge in se zataknil v zaščitni ogradi. Slovencu je sicer uspelo rešiti motor, ki pa je bil preveč poškodovan, da bi lahko z njim še vozil, tako da je moral odstopiti.

To je pomenilo, da je v seštevek SP lahko dodal le devet novih točk, zdaj jih ima 653, Cairoli pa je zdaj pri 588 točkah.

Današnjo dirko je sicer dobil Belgijec Clement Desaille s 44 točkami pred Cairolijem s 43, tretji je bil domačin Glenn Coldenhoff s 40.

Do konca sezone sta še dve dirki, obe v ZDA (3. in 11. septembra) v Charlottu in Glen Helenu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija