Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser v Švici drugi
MXGP Švica
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.08.2016 18:27

Tim Gajser je na dirki za svetovno prvenstvo razreda MXGP v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu osvojil drugo mesto. Gajser je bil v prvi vožnji po padcu deveti, drugo pa je dobil. Skupno je v Švici zmagal Italijan Antonio Cairoli.

Artur Švarc

Gajser je prvo vožnjo začel na drugem mestu, po padcu v uvodnem krogu pa se je prebijal iz ozadja, z 28. mesta, prišel pa je do devetega. Zmagal je Cairoli.

V drugi je šlo Gajserju precej bolje, saj je po nekaj krogih prehitel Cairolija in se prebil na prvo mesto, kjer je ostal do cilja.

Diirko je z 41 točkami dobil Cairoli, drugi je bil s 37 točkami Gajser, tretji pa s 35 Francoz Romain Febvre.

V skupnem seštevku SP so zdaj razlike le malenkost manjše kot pred začetkom dirkaškega konca tekme; Gajser ima zdaj na skupno prvem mestu SP 644 točk, kar 99 več od Cairolija. Gajser rabi na naslednji dirki v Assnu za osvojitev naslova le še eno točko več od Cairolija.

Na dirki v Švici so se prvič v sezoni hkrati pomerili vsi štirje slovenski udeleženci elitnega razreda, doslej zaradi poškodb namreč na nobeni dirki ni bilo vseh. Razen Gajserja so drugi trije ostali brez točk, v prvi vožnji je bil Jernej Irt 28., Peter Irt 29., Klemen Gerčar pa 35., v drugi pa Jernej Irt 25., Peter Irt 27. in Gerčar pa 33.

V Švici je nastopil tudi Anej Doplihar v razredu MX2. Potrditev je kot rezerva dobil v zadnjem hipu, v prvi vožnji je bil 36., v drugi 31., skupno pa je končal na 33. mestu. Slavil je Britanec Max Anstie pred domačinom Jeremyjem Seewerjem, tretji je bil Francoz Benoit Paturel.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija