Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Fernandes grozi z odhodom iz formule ena
Je to sploh še smiselno?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.01.2014 10:26

Ob vsej evforiji pred novo sezono je Tony Fernandes jasno in glasno povedal, če bo Caterham še naprej dirkal v ozadju, potem je konec.

Artur Švarc

Naj so odgovorni ekipe Caterham še tako vzneseno slavili nove dirkače in novi projekt, pa na drugi strani nad ekipo visi Damoklejev meč. Kajti lastnik ekipe Tony Fernandes želi končno videti rezultate – štiri leta brez osvojene točke so zanj več kot dovolj. "Moje sporočilo 250 zaposlenim tukaj v tovarni je, da nam moral letos uspeti. To je zadnja priložnost. Dali smo vam najboljšo infrastrukturo, najboljše razpoložljive dirkače, sedaj je na vas vseh, da greste ven in opravite svoje delo."  

Še eno leto povsem za začelju  za Fernandesa ne pride v poštev. "Če bomo zaostajali, potem ne verjamem, da bom nadaljeval," je bil jasen Fernandes. V tem primeru bi se ekipa lahko prodala. "Nič ni zabetonirano, toda po petih letih brez točk pridemo do meje, kar se tiče potrpljenja, denarja, motivacije in tako naprej. Zaradi tega je to za nas zelo pomembno leto."  

Dobiti mora občutek, da se ekipa pomika v pravo smer. "Če bomo imeli vtis, da se lahko borimo za boljše uvrstitve, potem je to sijajno, če pa ne, potem moramo resno preveriti in se vprašati, ali je to sploh še smiselno." Če bo ekipa še naprej za konkurenco zaostajala za 2 sekundi, potem ni naredila nobenega napredka. Te jasne besede pa naj ne bi pomenile, da Fernandes ne verjame v svojo ekipo, kar je podčrtal tudi sam. "Te stvari povem v veri, da lahko dobro opravimo svoje delo. Drugače me ne bi bilo tukaj."

Vendar pa Fernandes formule ena ne bi zapustil le zaradi slabih rezultatov,  tudi z aktualnega konceptom si ne more veliko pomagati. Lastnik nogometne ekipe Queens Park Rangers kraljevi razred motošporta primerja z nogometom. "Vsak teden grem na eno tekmo in sem zelo nervozen, vseeno ali igramo proti Yeovilu, Doncasterju ali Leicesterju, nogomet je nepredvidljiv. Ni skrivnost, da so ljudje pripravljeni plačati več, da vidijo nogomet, televizijske pravice so v porasti, kakor tudi število gledalcev. Torej, kaj delajo prav in kaj dela formula ena narobe?", se sprašuje Fernandes, ki pa v isti sapi poda tudi odgovor.

"Ogromno časa porabimo s tem, da vidimo, kako dolg mora biti dolg nek kos cevi ali kako dober je sistem KERS in tako naprej, a dirke ostajajo enake, z istimi tremi ali štirimi ekipami na vrhu, ki si delijo zmage. Ni nobene druge ekipe, ki bi se lahko priključila ali najboljše vsaj jezila. Naš šport se mora sam preveriti in ugotoviti, ali je na pravi poti." 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija