Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Odgovornost za varnost
Dirkači
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.06.2016 09:40

Vsi dirkači razreda MotoGP so člani varnostne komisije, ki na vsakem dirkališču razpravlja o varnosti. Komisija se sestane vsak konec tedna ob isti uri na istem mestu. Tudi v Barceloni se je, a se je sestanka udeležila manj kot polovica dirkačev.

Včerajšnja novinarska konferenca po kvalifikacijah je razkrila zaskrbljujoč odnos nekaterih dirkačev razreda MotoGP do varnosti. V petek se je smrtno ponesrečil Luis Salom, zaradi česar se je varnostna komisija odločila spremeniti potek steze. K sreči je bila v Barceloni steza spremenjena že za dirke formule ena, tako da so lahko izbrali avtomobilistično različico. ÄŒe tega ne bi bilo, bi dirko verjetno odpovedali. Jorge Lorenzo se je pritoževal nad spremembami in tem, da na sestanek varnostne komisije ni bil povabljen. Sestanek naj bi tudi bil drugje kot ponavadi, kar pa je Marc Marquez takoj zavrnil. Dirkači so se sestali ob istem času kot vedno, na sestanek pa so prišli tisti, ki pridejo vedno. Največjih imen športa na sestankih komisije ni že dolgo časa.

Aleix Espargaro si je imel pred desetimi dnevi možnost usodni ovinek št. 12 bolje ogledati, ko je kolesaril na vztrajnostni kolesarski dirki po dirkališču. »Odpeljal sem veliko krogov in opazil, da je ograja tam res zelo blizu. Tudi če bi tja dali pesek, ni dovolj prostora. Ovinek izpeljemo v tretji prestavi pri 200 kilometrih na uro, zato je bila najboljša izbira uporabiti počasen desni ovinek, ki ga uporabljajo v formuli ena,« je dejal Španec. Valenitno Rossi je novinarjem dejal, da ta ovinek ni osamljen in da se sam lahko spomni vsaj deset ovinkov na različnih dirkališčih, ki so mu podobni. »Podobno je v Jerezu na izhodu iz zadnjega ovinka ali v Motegiju na izhodu iz ovinka št. 4. Tam vsako leto hočemo več izletnega prostora. Ko pregledaš situacijo vidiš, da je tam podvoz, zaradi katerega izletne cone ni mogoče povečati. To je realnost. Na žalost se je zgodilo nekaj slabega, kar nas je spomnilo na nevarnost našega športa,« je dejal Rossi. Oba tovarniška Yamahina dirkača sta kritizirala tudi spremembo ovinka št. 10, ki ni bil povezan s Salomovo nesrečo, pa so ga vseeno spremenili. Nobeden od njiju se ni udeležil sestanka varnostne komisije.

Njune pripombe so udeleženci sestanka s prezirom zavrnili. »Vesta, ob kateri uri so sestanki,« je bil dokaj diplomatski sicer zelo neposredni Cal Crutchlow. »Vesta, kje so sestanki. Verjetno se nad odločitvami vedno pritožujejo tisti, ki jih na sestankih ni,« je dodal. Yamahina satelitska dirkača sta bila veliko manj prizanesljiva. »Valentino je tisti, ki se ni pojavil na sestanku varnostne komisije, ki ni izpolnil svojih dolžnosti, ki svojih dolžnosti letos sploh še nikoli ni izpolnil, zato nima česa komentirati,« je brez dlake na jeziku dejal Bradley Smith. Tako Britanec kot drugi član ekipe Tech 3, Španec Pol Esaprgaro, se strinjata da Rossi in Lorenzo zanemarjata svoje dolžnosti do drugih dirkačev s tem, ko s svojimi izkušnjami ne pomagata pri odločanju o varnosti dirkališč. Ko so Espargaroju povedali, kaj je Rossi dejal o ovinkih po drugih dirkališčih, je izbruhnil. »Zakaj Valentino od lanske Malezije dalje ne prihaja na sestanke varnostne komisije, kjer bi to lahko povedal!? Potrebujemo ga. Potrebujemo njega in njegove izkušnje. Potrebujemo tudi Jorgeja, ki ga tudi nikoli ni,« ju je zatožil. »Rossijeve izjave so neumne in zelo nespoštljive do dirkačev, ki so se sestanka udeležili. Govoriš o tem, da so nekateri ovinki nevarni, ne prideš pa na sestanek varnostne komisije! Kaj boš storil, če prihodnje leto v enem od teh ovinkov nekdo pade in se ubije!?,« se je spraševal Pol. Dodal je, da je dolžnost vseh dirkačev razreda MotoGP, da se sestankov komisije udeležujejo, ker tam ne predstavljajo le svojih interesov, pač pa tudi interese dirkačev razredov Moto2 in Moto3.

Bardley Smith tudi ni varčeval s kritikami Valentina Rossija. »Včeraj je imel priložnost sprejeti svojo odgovornost,« je dejal v soboto. »Na sestankih ga letos še ni bilo, zato nima pravice komentirati odločitev. Od Malezije naprej se ni udeležil niti enega sestanka. Svoje zamere bi moral dati na stran in delati v dobro športa. Kakršen koli problem že ima, na sestanke varnostne komisije ne hodi več. Moral bi požreti svoj ponos in začeti delati to, kar je naloga dirkača razreda MotoGP – skrbeti za varnost. Ampak tega ni storil. Naj ne govori, da spremembe niso dobre. Vseeno mi je, kaj pravi,« je bil jasen Smith. Espargaro je bil še bolj jezen. »Kaj se je zgodilo v Maleziji!? Je***ti, ne more pozabiti. Tudi sam sem imel v svoji preteklosti že take dogodke in ga razumem, ampak včeraj je umrl dirkač in če kdaj, potem je bilo včeraj treba priti na sestanek, ker gre za spoštovanje. Upal sem, da se bomo pogovorili z vsemi dirkači,« je dejal Pol Espargaro.

Rossi se je izgovoril, da ga na sestanku ni bilo, ker je bil zaposlen. Ni povedal, da je bil ob petkih ob pol šestih zvečer zaposlen prav na vsaki dirki od lanske dirke za VN Malezije naprej. Očitno je zamera do Marca Marqueza, ki ga je po njegovem mnenju lani oropal naslova, tako velika, da z njim ne zdrži niti nekaj minut v istem prostoru. Do lanske dirke v Maleziji je bil Rossi eden od najpomembnejših ljudi v varnostni komisiji. Jorge Lorenzo razloga za neudeležbo na sestanku komisije ni podal, a on nanje ne hodi še dlje od Valentina Rossija. Španca na sestankih ni že več let, vse odkar je opozarjal na nevarno dirkanje Marca Simoncellija, pa so se mu nekateri posmehovali.

Rossijeva in Lorenzova prisotnost na sestankih varnostne komisije bi imela velikansko težo. Prvi je najpomembnejše ime prvenstva, drugi pa aktualni svetovni prvak. Oba imata izjemno veliko izkušenj, ki bi jih lahko koristno uporabila za dobro vseh. ÄŒe Bradley Smith nekaj predlaga varnostni komisiji, bo ta to vzela na znanje, če pa nekaj reče Valentino Rossi, se bo to do naslednje dirke popravilo. Ni pravično, a žal tako je.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija