Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Narobe svet: V Angliji odprt prvi pub na avtocesti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.01.2014 20:22

Medtem, ko se pri nas in marsikje v Evropi borimo proti pijanim voznikom, znana veriga legendarnih pubov JD Wetherspoon odpira vrata novega puba, in to kar na avtocestnem postajališču.

Artur Švarc

Prvi pub je odprt na enemu od počivališč na avtocesti M40, med Londonom in Birminghamom, v njem pa bodo jasno točili tudi alkoholne pijače. Seveda, le do 21 ure, čeprav bo lokal odprt do enih zjutraj. A to ne bo edini. Namreč, po besedah Tima Martina imajo v načrtu odpreti še nekaj podobnih lokalov na avtocesti.

Ker so omenjeni pubi bolj ali manj precej pivske narave, je takšna poteza povsem v nasprotju s preventivo, ki jo izvaja Velika Britanija proti pijanim voznikom. V organizaciji Brake, ki se ukvarja z varnostjo na cestah, so nad tem precej zgroženi in zaskrbljeni.” Odpiranje puba na avtocesti je lahko zelo velika napaka, v kolikor se ne najde pravi način, da se voznike opozori na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola”, je povedal predstavnik te organizacije.

Samo v letu 2013 so na Otoku zaradi vožnje pod vplivom alkohola zabeležili 290 smrtnih primerov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija