Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser že četrtič prvi v kvalifikacijah
MXGP Trentino - kvalifikacije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.05.2016 10:58

Tim Gajser je odlično začel osmo dirko sezone svetovnega prvenstva. Vodilni dirkač elitnega razreda MXGP je v kvalifikacijah pred dirko za VN Trentina v Pietramurati zmagal in napovedal nedeljski naskok na peto zmago v sezoni.

Artur Švarc

Proga Pietramurata v bližini Trenta in Gardskega jezera je za Gajserja skorajda domača; zaradi bližine Slovenije, to je letos najbližje tekmovanje za SP, ga spodbuja veliko navijačev, tu pa je lani v razredu MX2 dosegel tudi prvo zmago, ki mu je tlakovala pot do naslova svetovnega prvaka.

Letos je v Trentino prišel kot vodilni v elitnem razredu MXGP, ima osem točk prednosti pred Francozom Romainom Febvrejem, ter kot edini dirkač v karavani, ki je bil na stopničkah na vseh sedmih dirkah doslej, štirikrat na najvišji (Katar, Argentina, Mehika, Latvija).

Korak k novim stopničkam je naredil danes, ko je z najboljšim dosežkom kvalifikacij napovedal, da ga v nedeljo zanima le zmaga. Za njim sta zaostala Nemec Maximilian Nagl in domačin Antonio Cairoli, zmagovalec zadnje dirke v Nemčiji. Febvre, ki je Slovencu najbližje v SP, pa je bil šesti.

Tako kot v Nemčiji bo na startu v elitnem razredu še en Slovenec, Peter Irt, ki je bil v kvalifikacijah 28.

Prva vožnja dirke razreda MXGP bo v nedeljo ob 15. uri, druga pa ob 17.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija