Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pedrosa upa na dober oprijem
Dirkači
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.05.2016 20:05

Dani Pedrosa ima z oprijemom Michelinovih gum največ težav od vseh. Komaj 51 kilogramov težki dirkač zadnjo gumo težko obremeni dovolj, da bi dobro prijela.

Po eksploziji gume na motociklu Scotta Reddinga je Michelin pripravil trše gume, ki imajo manj oprijema, so pa zato manj podvržene obrabi, ki bi lahko privedla do pretrganja gume, kar se je zgodilo v Reddingovem primeru. Z oprijemom imajo težave vsi, tudi najtežji dirkači. Valenitno Rossi, ki je na zadnji dirki zmagal, je dejal, da je moral na obeh ravninah dirkališča dirkati z napol odprtim plinom, ker se je sicer zadnja guma vrtela v prazno. Rossi je skoraj dvajset kilogramov težji od Pedrose, zato je razumljivo, da ima mali Španec zaradi svoje nizke rasti in nizke teže še več težav.

Dirkališče v Le Mansu, ki bo v nedeljo gostilo peto dirko prvenstva, ni znano po tem, da bi nudilo dovolj oprijema, velikokrat pa dirkači tam dirkajo tudi v dežju. »Ponavadi dirkališče nima super oprijema, zato bomo morali nadaljevati z delom na tem področju, da ga izboljšamo. Na testiranjih v Jerezu smo poizkušali izboljšati občutke, nastavljali smo vzmetenje in nekaj drugih stvari, da bi izboljšali oprijem na izhodu iz ovinkov in povečali hitrost v počasnih zavojih. Videli bomo, če bodo zbrane informacije v Franciji koristne tudi v praksi. Upajmo, da nam bo naklonjeno tudi vreme,« je pred dirko v Le Mansu dejal Pedrosa.

Lani se je po operaciji roke Španec na dirkališča vrnil prav v Franciji, a je v dirki padel in jo končal na šestnajstem mestu.                  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija