Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nimam glavobolov
Nico Hülkenberg
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.10.2013 13:32

Sauberjev dirkač je spregovoril o svojih pogajanjih za sezono 2014 in pojasni, kaj si obeta na nedeljski dirki v Indiji.

Artur Švarc

Nico, ali je že kaj novega v pogledu prihodnje sezone?

NH: "Ne."

In kdaj boste lahko sporočili nove informacije?

NH: "To je za enkrat zapisano še v zvezdah. Upam pa, da kmalu, kajti pred kratkim sem na televiziji sarkastično dejal, da sem v Južni Koreji omenjal termin konec oktobra in zaradi tega se moram sedaj tega držati. Videli bomo. Še vedno potekajo pogovori in ti so sedaj zelo intenzivni, zaradi česar vse skupaj traja nekoliko dlje."

Pogovori z različnimi ekipami?

NH: "Da."

Kakšen je vaš občutek? Ali zaradi tega ne postajate nervozni?  

NH: "Imam dober občutek, vse poteka pozitivno. Nimam glavobolov ali neprespanih noči, temveč le malo več dela."

Nekateri v paddocku bi želeli že sedaj vedeti, kje boste dirkali v sezoni 2014…

NH: "Dobro, o tem slišim in berem tudi sam ali pa če me ljudje nagovorijo. To ni prvo leto, da se to dogaja in vse to jemljem s humorjem. Nasploh me to ne moti. V času dirkaškega konca tedna se osredotočam na svoje delo, ki me tačas zares zelo zabava in uživam v dirkanju na stezi. Zadnje dirke so bile zelo zanimive."

Kako zelo vam gre na živce dejstvo, da še vedno visite v zraku?

NH: "To mi ne gre na živce, tako pač je v formuli ena. Vsakdo poskuša najti najboljšo prednost in to potem traja. Dokler dosegamo dobre rezultate, je vse to še znosno."  

V kolikšni meri to vpliva na vaš vsakdan na stezi? Ali imate sploh čas za pogajanja?

NH: "V času dirkaškega konca tedna za pogajanje ni časa, saj se v celoti osredotočam na dirko. Pogajanja potekajo izven steze."

Steza v Indiji bi morala Sauberju odgovarjat in zato vprašanje, kakšna so vaša pričakovanja?

NH: "Vsaj v prvem sektorju bi lahko bili dobri, v drugem in tretjem pa imamo nekaj srednje hitrih in zelo hitrih zavojev. Toda gledano v celoti, bi lahko dosegli dober rezultat. Asfaltna površina je drugačna, zelo gladka. V lanskem letu je bila mogoča tudi strategija enega postanka. Ali bo temu tako tudi letos, to bomo še videli, toda z optimizmom zrem na dirko. Če nam bo uspelo opraviti dobro delo, potem so mogoče tudi točke."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija