Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dirkalna Shoei X-SPIRIT III
Shoei DDS racing X-SPIRIT III
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.12.1899 00:00

Na dirkalnih stezah proizvajalci čelad preizkušajo nove tehnološko-varnostne rešitve.

Artur Švarc

Če je material dovolj dober za pomembnega dirkača pri padcu pri 300 km/h, bo tudi za slehernega motorista. Shoei z DDS Racing misli pe kako resno. Testirajo jo na glavah dirkačev MotoGP-ja. Res je, da nove S-SPIRIT III tudi Marquez ne pozna do obisti, ker jo je imel le na zadnjem dirkaškem vikendu.

Aerodinamične rešitve obljubljajo kar največjo stabilnost pri visoki hitrosti, še posebej na dirkalnih replikah. Pokazali so tudi različne aerodinamične dodatke, ki ustrezajo različnim stezam.

Posebej radikalno so prenovili notranjost. V smislu večjega udobja (vnaprej predviden pomik čelade na glavi za 4 stopinje) in blaženja udarcev. Obenem z novim ventilacijskim sistemom obljubljajo dobro prezračevanje tudi v tropskih okoliščinah. 

Povsem nov je vizir, prav tako uravnotežen in prirejen visokim hitrostim. Na voljo bodo tri barve, dirkaške replike bodo predstavljene kasneje. Cena se  bo gibala  nad 700 €.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija