Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
NXR
Shoei NXR
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.12.1899 00:00

Shoei je serijo čelad XR takorekoč preimenoval v NXR. Toliko novosti?

Artur Švarc

Shoei NXR je tako temeljito nova čelada za športne voznike, da si enostavno zasluži novo ime NXR. Popolnoma so na novo razvili aerodinamiko. NXR ima precej manjšo školjko, obenem tudi eno najmanjših na trgu (v športnem segmentu). Shoei za NXR izdeluje štiri različne školjke za sedem različnih velikosti čelad.

Pri vsem opisanem so pazili, da čelada ohranja dovolj prostora pri bradi, kar je lahko posledica kompaktnih zunanjih dimenzij. S testi v vetrovniku so si pomagali dognati kar najboljšo zunanjo obliko, da je NXR stabilna tudi pri najvišjih hitrostih, vseskozi tiha in ne razvija vlečnih sil pri vratu zadaj.

Notranjost je v dveh barvah s 3D Quick Dry materialom. Notranjost je mogoče odstraniti in oprati. Obloga v okolici uhljev dodatno absorbira hrup. Dodatne opcijske obloge lahko olajšajo nošenje čelade za motoriste »s težavnimi profili glave«. Dobiti jih me mogoče za stranske in zgornji del glave. Shoei je NXR namenil tudi sistem za odpiranje v sili ali E.Q.R.S.

Mehanika vizirja je nova (CWR-1), povečali so vidno polje, na voljo je Pin-Lock vizir. V primerjavi s XR-1100 so dodatno izboljšali in poenostavili prezračevanje. Trije vstopniki spredaj in štirje kanali za izstop toplega zraka zadaj. Vstopnike je mogoče celo tristopenjsko nastavljati. Čelada je na voljo od marca 2014 za 529 €.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija