Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Superbike PRO 2014
Pirelli Diablo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.12.1899 00:00

Pnevmatika iz World Superbika na privatne športne motorje in letošnje novosti.

Artur Švarc

Pirellijeva linija Diablo Superbike PRO je nastala 2009, namenjena pa je prenosu tehnologije, ki jo razvijajo skupaj z moštvi v tekmovanju World Superbike v vsakdanjo uporabo na dirkališčih. Seveda pnevmatike niso namenjene vožnji po običajnih cestah. Letošnja sezona prinaša nekaj novosti v Diablo Superbike PRO. Nova mera zadnje pnevmatike je 200/55 R17. K novi pnevmatiki je razvita tudi njena nova prednja partnerica, kar kaže na dejstvo, da je pod kožo črne, debele gume več novosti. Spremenili so namreč obliko tekalne površine (pnevmatike so v osnovi brezprofilne "Slick"), da so pridobili še nekaj več stične površine s stezo. Gre za izrazito agresivno pnevmatiko, ki nadomešča dosedanjo Diablo Supercorsa SC.

Struktura je sicer sestavljena iz več tekalnih plasti, razdeljenih v psove 35 - 30 - 35 (%), s sta stranski plasti mehkejši in oprijemljivejši. Pnevmatika naj bi bila kljub vsem izboljšanim lastnostim tudi precej bolj prijazna do amaterskih dirkačev, ki imajo ponavadi precej dela z nastavljanjem dirkalnika specifičnim pogojem na stezi in menjavanju stez pri pokalnih tekmovanjih. Dosegli so izredno homogenost konstrukcije in naredili pnevmatiko, ki preko daljšega obdobja (beri veliko krogov) daje od sebe kar največ transparentnih obvestil o motorju in stezi.

Nasproti gumam, ki se uporabljajo v WSBK tekmovanju je Pirelli Diablo Superbike PRO mehkejša in obenem je moč z njo narediti več kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija